Yogastudion


Inspiration, yoga, meditation, terapi, coaching & föreläsningar

Tanken med Regnsken Samtal & Yoga är att du skall få komma till en plats med fokus på ditt välbefinnande. Ett ställe där du kan få ha fokus på dig och det som får dig att utvecklas och må bra i ditt liv. En oas där du får vara du.


Ambitionen är att fylla studion med varma, vackra energier. Där alla inspiratörer har hjärtat på rätt ställe och på ett naturligt och äkta sätt möter dig där du är.


Vi erbjuder flera härliga yogaklasser i veckan men även kurser, workshops och föreläsningar. I denna härliga lokal kan du också komma på samtal i form av coaching och terapi, både enskilt och i par. Dessutom kommer olika behandlingar erbjudas framgent. Så många härligheter under samma tak.


Du kan också unna dig att stanna kvar en stund efter ditt samtal eller din yogaklass. Krypa upp i soffhörnan med en kopp the och landa in i dina intryck. Och på sommaren kan du gå ut på takterassen och njuta av frisk luft och utsikt ut över hela Göteborg. 


Studion ligger i centrala Göteborg på Stigbergsliden 5. Spårvagnar och bussar stannar i närheten och det finns gott om parkeringar till en billig peng.
Yogaklasser


Yinyoga

Yinyogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna, vilket uppnås genom att vi inte strävar efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara. Yin yoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen. Känner du dig trött, stressad, bär på många tankar som snurrar, har smärtproblematik eller känner dig stel kan yinyogan hjälpa dig på många plan. Genom denna aktiva meditation där du dels får arbeta med ditt inre och med din närvaro, dels med bindväven, kommer du få precis det du behöver för dagen.Restorative yoga

I restorative placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Till vår hjälp har vi bolster och filtar som ger kroppen avlastning. Vi håller varje position i minst 6 minuter och ända upp till 30 minuter. Genom att hålla positionerna under en längre tid och samtidigt känna sig fullständigt bekväm och avlastad i kroppen, kan vi tillåta oss att verkligen slappna av och ”sjunka in” i positionen. Ett sätt att fullt ut ge kroppen vila och återhämtning.Hathayoga

I Hathayogan arbetar du med rörlighet, balans och styrka samtidigt som du ökar din kroppskännedom och sinnesnärvaro. Passar alla.SomaMove

I SomaMove förenar man rörelse och kunskap, en praktik grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Rörelserna avlöser varandra och är inte så noggranna i sin teknik och placering, som de är engagerade och lustfyllda. Händer och grepp är tongivande och varje rörelse seglar på kraftfulla andetag.Meditation

Ett av de mest effektiva sätten att gå ner i varv och återhämta sig är att meditera. Du blir avslappna och får efter din meditation ett starkare fokus. Att vara med sig själv en stund kan göra underverk.


   Regnsken Samtal & Yoga