Klasser & Lärare

 

Inspiration, yinyoga, meditation, terapi, coaching & föreläsningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasser och lärare under Happy Yoga!

Malena Billeqvist

 

Medicinsk yoga för rygg, nacke och axlar 09.45-10.45

 

Medicinsk yoga är ett terapeutisk holistisk redskap för att stötta vår egna läkning. Mediyogan används idag på hundratals vårdinrättningar för tex utmattning, ryggproblem och rehab. Mediyogan passar alla. Det är en meditativ yoga med andnings och kroppsövningar. Yogan skapar bland annat flexibilitet, uthållighet och påverkar även matsmältning, hormonbalansen, påverkar nervsystemet och balanserar höger och vänster hjärnhalva. Efterföljs av vila och meditation.

 

Malena arbetar på Endorfin i Lerum med yoga och annan träning samt med massage, hudvård och medicinsk fotvård. Malena studerar även kinesisk medicin och akupunktur.

 

www.mbmassage.se

 

 

 

Karin Rosell

 

Yin och yang. Från knopp till blomma. 11.00-12.00

 

Ett yogapass för att få balans mellan prestation och vila. Hitta IN till vårt sann jag och Blomma UT.

 

Yogafröken som Karin kallar sig, hittade yogan 2010 efter en utmattningsdepression. Yogan hjälpte henne att skala av lager efter lager för att hitta SIG SJÄLV. Den fysiska delen av yogan hjälper henne att öppna upp för det hon tycker är viktigast i vår yogapraktik. Det som sker inuti. Ordet yoga betyder att förena. Förena kropp och själ. Det är där Karin lägger vikten på sina klasser.

 

www.yogasoulmate.se

 

 

 

Isabel Holmquist

 

HAHA yoga - Holistic Alignment Humor Aspiration 14.00-15.00

 

Under denna klass lämnar vi vårt ego utanför dörren och testar våra gränser. Oavsett vart du är i din kropp, försöka duger. Yogan handlar om att inte döma utan att skapa en bra relation till dig själv på mattan och ta med det ut i världen. Lyft dig själv och lek på mattan!

 

Isabel är yogalärare sen 10 år tillbaka och har drivit flera yogastudios i Göteborg, just nu YOGA GBG i Guldheden. Under sina 25 år på mattan har hon genomgått många utbildningar och hämtar inspiration från alla olika stilar. Hon har även upplevt skador i princip hela sin kropp, genomgått två graviditeter och rehabiliterat sig själv med hjälp av yogan. Hennes klasser är lättsamma och informativa och syftet är att du på varje klass skall få en aha-upplevelse i din kropp.

 

"Yoga är något man frivilligt gör så det skall vara lekfullt och kul".

 

www.yogagbg.se

 

 

Johanna Alvin

 

Twist & Flow 15.15-16.15

 

Ryggraden är stommen till det som är du. Allt inom dig hänger ihop, fysiskt, mentalt och energimässigt. Twist & Flow bjuder dig på en rotation i 360 grader på mattan, vrider, vänder och twistar fram det som är äkta. Det som är sant för dig. Stommen i dig på alla plan. En och annan utmaning presenteras och antas efter dagens förutsättningar. Flödet i dig är det som gör dig levande.

 

Johanna är idrottslärare i grunden men driver nu yogastudion FLOW i Göteborg och utbildar yogalärare på heltid. Utbildning är kärnan i henne och hennes klasser karaktäriseras av mycket hjärta. Hon är ambassadör för Casall och du hittar henne även på yogobe.com.

 

”Kreativitet. Rörelse. Närvaro. En grundande kraft för medvetenhet, ärlighet och det genuina. Det är yoga för mig. En form där min inre form möter min yttre form. Där jag möter allt".

 

www.johannaalvin.com

 

 

Åsa Nyvall

 

Find your inner peace 16.30-17.45

 

Yin yogan är meditativ och har en lugnande effekt på både kropp och själ. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. Vi vill komma åt kroppens fascia (bindväv) istället för musklerna, vilket vi uppnår genom att inte sträva efter att prestera och gå djupt in i positionen, utan istället hålla varje position en längre stund där kroppen naturligt vill vara. Restful yin yoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen. Känner du dig trött, stressad, bär på många tankar som snurrar, har smärtproblematik eller känner dig lite stel i kroppen, ja då kan den här klassen hjälpa dig på många plan. Det är också ljuvligt när man längtar efter stillhet och avkoppling.

 

Åsa är utbildad yinyogalärare. Hon är certifierad samtalscoach samt par- och relationscoach på HumaNova, vilket innebär att hon arbetar med både enskilda klienter och par i coachning och samtalsvägledning. Åsa håller föreläsningar och workshops inom olika ämnen, men alltid med det inre välbefinnandet i fokus. Hon har meditationsklasser och deltar på en rad olika event kring hälsa och välmående. Förutom detta bloggar hon för ToppHälsa. Det viktigaste för Åsa är att möta varje person där den är; med omsorg och omtanke. Det gäller såväl i yinyogan, som i coachningen. Att få bidra till välbefinnande och se människor på olika sätt utvecklas är en stor glädjekälla för Åsa.

 

blogg.topphalsa.se/valbefinnandebloggen

 

 

 

Klicka här för att komma till webshoppen där du kan boka din plats.